30 jan 2017
januari 30, 2017

Speed pedelec helm E45 in 2017

0 reacties
speed heml

Misschien gaat het dan toch nog lukken met de speed helm. Ze waren namelijk vanaf januari 2017 al verplicht op de snelle ebike (pedelec). Alleen waren ze er toen nog niet. De eerste certificaten voor helmen met de nieuwe NTA 8776 norm zijn in februari uitgereikt. Het wordt soms ook wel een E45 helm genoemd. Allemaal nog steeds een beetje onduidelijk, en maar twee leveranciers hebben echt zo’n certificaat binnen: Cratoni en Bontrager. Dit zijn de eerste merken die met een officieel geschikte speed pedelec helm op de markt komen.

Eerste gecertificeerde speed helm e-bike pedelecDe Cratoni Vigor was een van de eerste gecertificeerde speed pedelec E45 helmen. Wel een beetje een ski-helm zeg, sodeju! Die hadden ze nog liggen zo te zien! Heb je ook nog maar 1 helmpje nodig, voor je fiets en je ski’s. Da’s dan wel weer een voordeel zullen we maar zeggen… kost iets van 200 euro.

Bontrager heeft het model Rally Mips. Zie hieronder. Deze twee helmen zijn hiermee dus officieel geschikt voor gebruik op een speed pedelec en nu ook beschikbaar op de Nederlandse markt: de Bontrager kost iets van 130,-

bontrager rally mips speed peddle helm

Op de website van NEN staat een overzicht van de tot nu toe uitgegeven certificaten en een overzicht van veel gestelde vragen met betrekking tot NTA 8776 helmen.

Wat is er bij een Pedelec speed helm anders dan bij een gewone fietshelm?

speed helm pedelec ebike verplicht nta 8776

Klik het plaatje voor een vergoting

speed helm pedelec ebike verplicht nta 8776

LAZER heeft inmiddels ook een speed pedelec helm

speed helm pedelec ebike verplicht nta 8776

Andere merken zoals ABUS, BBB Cycling, Mighty en MET zijn ook bezig met de nieuwe speed helm. Deze van MET, hierboven, ziet er ook leuk uit.

 

ABUS speed helm bike pedelec ABUS speed pedelec+ helm

Ook ABUS introduceert een speed helm die voldoet aan de nieuwe NTA 8776 norm voor speed pedelecs. Verder is de helm voorzien van een LED-achterlicht, geïntegreerde regenhoes en een magneet kinsluiting. Deze helm is nu leverbaar en kost tussen de 70 en 140 euro.

Het is overigens onduidelijk of er verschil is tussen het model Pedelec en Pedelec+.

 

Heb je ook een goeie nieuwe pedelec helm gevonden die voldoet aan de norm? Laat maar weten in de comments hieronder, dan zetten we ‘m erbij…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.