Ik zag op INDIEGOGO deze AMX Mini. Dat is een superlichte ebike van 12-13 kilo, met kleine 20 inch wielen. Klein, maar een stuk groter dan de 16 inch van de populaire dure Brompton vouwfiets bijvoorbeeld. Met de Stuurdrager erop – en de kettingbeschermer – zou dit wel eens een topper kunnen zijn. Iedereen wil wel zo’n superlichte, compacte elektrische fiets. Ik in ieder geval wel. Hij is ook groot genoeg voor mijn lengte (1,90 meter).

Kost dat? Nou: vanaf 500 euro. Daar komt nog 100 euro bezorging bij, en misschien nog wat import en BTW. Dat is nu onduidelijk, maar ik reken er wel op. Supergoedkoop evengoed. Ik heb de iets duurdere versie genomen, met een grotere batterij, dikkere banden en luxe schijfremmen. Die is 130 euro duurder.

De afneembare batterij in de vorm van een bidon-fles is hun handels-kenmerk. Afneembaar is superhandig, want dan kan je ‘m overal opladen, en het werkt tegelijk als antidiefstal.

Ik heb redelijk goede ervaringen met IndieGogo (de crowdfunding site). De producent van deze AMX Mini is het Britse Analog Motion. Over hun vorige ebike had ik al eens een blog geschreven. Je kan nu nog intekenen tot 23 september en ze beloven dan februari 2020 als leverdatum. Na september wordt-ie natuurlijk veel duurder: rond 1300 euro. Ze hebben ruime ervaring met de productie: hun vorige fiets-projecten zijn succesvol verlopen.

Ik heb al eens eerder twee elektrische fietsen gekocht: de supergoedkope ultralichte XIaomi Qicyle vouwfiets en de grote snelle Deense Strøm City. Dat zijn allebei toppers. De XIaomi is perfect, maar voor mijn 1,90m net een beetje te klein. De Strøm kocht ik ook op Indiegogo. Die was boven verwachting goed. Met maar één nadeel: hij is zwaar, zoals alle grote ebikes. Daarom deze AMX Mini. Ik hoop dat dit voor mij de perfecte ebike zal zijn. Met de Stuurdrager erop dan. En met de kettingbeschermer.

En met het gave Sentinel GPS-fietsslot dat ik ook op Indiegogo kocht. Als ik alles binnen heb, schrijf ik hier wel een Hands On Review. Dus kom nog eens terug!

lichte ebike elektrische fiets AMX Mini

lichte ebike elektrische fiets AMX Mini lichte ebike elektrische fiets AMX Mini

lichte ebike elektrische fiets AMX Mini

lichte ebike AMX Mini Specs

 

Deze blog is niet gesponsord. Ik kan helaas ook niks verdienen aan deze waardevolle Indiegogo-tips. Jammer hoor.