In het fietsblad De Vogelvrije Fietser (lente 2019) van de Fietsersbond staat een review van de kettingbeschermer. Ze hebben ‘m 1000 kilometer lang aan een zware test onderworpen:

“Als je kunststof kettingkast stuk is, kun je die simpel vervangen door de flexibele kettingslang van kettingbeschermer.nl. Voor je hem op de fiets zit, moet je hem op maat knippen en zorgen dat je 3 cm extra voor de overlap afmeet. Die overlap lijm je vast met de meegeleverde secondelijm. Moeilijk is het niet, maar je hebt wel wat geduld nodig om het scherm netjes recht om de ketting te klikken.”
[Je kan het nu ook met een tiewrap bevestigen: sneller en eenvoudiger. Overlap is dan niet nodig]

“Van tevoren had ik mijn bedenkingen of de slang wel heel zou blijven en of er geen water in zou blijven staan. Maar na 1000 km fietsen op mijn single speed ben ik dik tevreden. De slang blijft keurig zitten en geeft amper extra weerstand. Ik heb er in stortbuien mee gefietst en mijn fiets gewoon buiten in de regen laten staan. Dat water heeft de smering van de ketting niet aangetast.”

“Let op: de slang past op normale 1/8 inch kettingen en past niet op smalle derailleur-kettingen.”

 kettingbeschermer test review Fietsersbond

Onder het artikel staat alleen een verkeerde prijs. Hebben wij weer! De prijs is 19,- per stuk (inclusief verzending, secondelijm en tiewraps). Als je er twee bestelt krijg je de derde gratis. Klik hier om te bestellen.