Altijd handig, een vouwfiets, met openbaar vervoer, of achterin de auto, of met de boot, of als noodfiets… Hier onze lijst “beste elektrische vouwfiets 2018”. Met 20 inch wielen, want dat is nog net groot genoeg om comfortabel te zijn, en klein genoeg om compact en vouwbaar te zijn. Moet het nog lichter en kleiner, en hoeft het niet zo snel? Neem dan een elektrische step! En als 16 inch okee is, dan de Xiaomi Qicycle.

Winnaar beste elektrische vouwfiets 20 inch 2019: CARBO

De nieuwe winnaar in onze categorie Beste elektrische vouwfiets 20 inch, maar dan alvast voor 2019, heet de CARBO. Deze is bijzonder omdat hij van Carbon is. Dat is superlicht en supersterk, maar doorgaans ook erg duur. Deze niet! Deze staat nu nog zeer voordelig op Indiegogo voor 860,- € (exclusief transport / btw). Zie de blog over de Carbo. Je kan ‘m hier op Indiegogo bestellen.

carbo carbon vouwfiets elektrisch

Ebike20: beste goedkope elektrische vouwfiets 20 inch

Een goede en voordelige elektrische vouwfiets van 20 inch is deze: http://www.ebike20.nl/ebike20-limited-edition.html. Mooi en nog steeds redelijk licht: 18,5 kilo. Zonder vering, want dat rijdt prima, en de constructie is dan ook steviger en robuuster. En goedkoper! Spatbordjes en verlichting kun je zelf eenvoudig toevoegen. Je zal dit model in de toekomst veel gaan zien, want dit is de ideale goedkope elektrische vouwfiets. Het maakt niet uit van welk merk, ze gaan allemaal ongeveer dit zelfde model maken of importeren. Met datzelfde typische frame van aluminium, schijfremmen en derailleur. Let maar op! Deze is 1150,- euro. Het kan ook nog wel een stuk goedkoper, op den duur.

beste elektrische vouwfiets 20 inch

UPDATE: inderdaad staat er nu al zo’n fiets op Indiegogo voor maar 500,-. Helaas komt daar dan 400,- transport bij (!). Deze JOLT ebike kan je hier bestellen. Verder zijn zoals voorspeld inmiddels meer fietsen met ditzelfde frame verkrijgbaar: rond de 1000,- euro is er ook de Matrabike Bergamo en de Popal E-Folt 2.0

jolt elektrische vouwfiets

Goedkoopste beste elektrische vouwfiets 20 inch: 500,-

De goedkoopste elektrische vouwfiets in Nederland is tenslotte ook maar 500,-. Okee, geen schijfremmen. Batterij niet in het frame. Niet zo mooi qua design. Maar toch… aluminium frame, 20 inch, elektrisch. Gewoon best goed, zeker voor die prijs!

beste goedkoopste elektrische vouwfiets 20 inch

Wil je een topkwaliteit Design-vouwfiets dan is er bijvoorbeeld de Chinese BESV. Mooi ding. Wel een tikje duurder: die loopt alweer tegen de 3000 euro. Als je ‘m al kan vinden ergens.

DESIGN elektrische fiets 20 inch

Of misschien vind je net als wij deze Italiaanse VRUM UNICA nog wel VEEL mooier. Ook 3100,- euro. Weegt maar 14 kilo, da’s echt heel licht – lichter dan een gewone stadsfiets. Met een prachtig gepolijst stalen frame en een luxe Brooks zadel. Je kan kiezen uit 2 stuurtjes (normaal of bull horn) en 2 zadels. Voor een meerprijs krijg je ‘m ook nog in je eigen kleur. Er is een vouwbaar en een niet-vouwbaar model. De motor is uniek: die zit samen met de batterij volledig in het wiel verwerkt. Een kettingbeschermer maakt zo’n topfiets natuurlijk helemaal af!

beste elektrische vouwfiets 20 inch VRUM UNICA design

UPDATE: de VELLO BIKE – De nieuwe VELLO BIKE heeft ook de motor en accu in het achterwiel. Dit is de allerlichtste: hij weegt maar 11 a 12 kilo, afhankelijk van de uitvoering. Hij heeft ook een briljant vouwsysteem. Half opgevouwen kan je ‘m makkelijk voortduwen. Verder opgevouwen is-ie superklein: hij past in een standaard Samsonite vliegtuigkoffer. En dat terwijl er toch nog 20 inch grote wielen op zitten, zodat je comfortabel fietst. Vering in de achtervork. Je kan van alles kiezen: chromolly staal of titanium (ruim een kilo lichter). Met of zonder versnelling, met of zonder belt-drive, met of zonder schijfrem. Topdingetje! Helaas wel duur. Want inmiddels is de duurste uitvoering 4.500 €. Een tijdje geleden was die uitvoering nog 1.500 € goedkoper. De goedkoopste elektrische uitvoering is inmiddels 2.900,-. Zonder elektromotor kan ook: dan is-ie 2000,- (er komt 25,- bezorging naar Nederland bij). 

vello bike review elektrische vouwfiets

vello bike review elektrische vouwfiets

Nog duurder en exclusiever is de Britse GoCycle. Kost iets van 4500. Briljant, handig en geniaal. Met prachtig design en verbluffende technische hoogstandjes erin. Europees topproduct! Maar ja, voor die prijs heb je ook een elektrische brommer. Of een motor. Of een auto.

GoCycle elektrische vouwfiets 20 inch DESIGNGoCycle elektrische vouwfiets 20 inch design

En op Indiegogo staat ook een topper: een elektrische vouwfiets met 20 inch wielen, voor 600 dollar + 200 dollar transport. Tesamen is dat 715 euro. Dat is een zeer goede prijs. Hij heet de MATE. Zie ons eerdere artikel. Het frame is van aluminium, er zitten schijfremmen op en voor- en achtervering. Weegt ongeveer 22 kilo.

UPDATE: Inmiddels is deze ook direct te koop, en kost hij iets van 100 euro meer. Nog steeds goedkoop dus.

UPDATE 2: deze is er nu ook in een variant met superdikke banden en voor- en achtervering: de Mate X.

goedkope elektrische vouwfiets 20 inch MATE

MATE elektrishce vouwfiets

ANWB test beste elektrische vouwfiets 2016

In de ANWB-test van 2016 was de Beixo Electra Low de winnaar, zie het plaatje hieronder. Kost 1900 euro, is 20 inch, weegt 23 kilo, en heeft een luxe solide cardan-as in plaats van een ketting. Een cardan-as is onverwoestbaar en heeft geen onderhoud nodig, maar een ketting loopt lichter en is goedkoper. Met een kettingbeschermer heeft een ketting eigenlijk geen nadelen meer!

beste elektrische vouwfiets volgens ANWB

ANWB-winnaar beste elektrische vouwfiets, Beixa Electra Low

De ANWB heeft de volgende modellen ook getest:
Dahon Ciao Ei3  | 22kg | 2000,- | redelijk/goed

dahon-ciao-electric

Deze Dahon was de lichtste uit de test, maar de motor is niet heel erg sterk


E-4 Motion Maxi
  | 23kg | 1100,- | redelijk/goed

e-4motion-maxi

De E-4 is stil, goedkoop en een grote actieradius, maar niet heel krachtig


Keola Veere Low 
  | 22kg | 1000,- | redelijk

keola-veere

De Keola Veere heeft goede vering en is voordelig maar het frame zwabbert iets


Matra Cross E-Folding CR -201 
  | 22kg | 1000,- | redelijk

matra-cross-e-folding

De Matra is compact, licht en voordelig, maar niet zo geschikt voor lange mensen


QWIC C-FN7
  | 26kg | 1900,- | redelijk/goed

qwic-c-fn7

De motor van de Qwic is zeer krachtig, maar ook zwaar en lawaaig


Tern E-Link D7i
  | 22kg | 2000,- | redelijk/goed

tern-e-link

De Tern is stil en van hoge kwaliteit, maar niet heel erg krachtig

 

Verder heeft de ANWB ook modellen tot 1000,- getest in 2017. De winnaars zijn de Shinga Scamper S200 en de Shinga Trotter. Ze hebben allebei goede rij-eigenschappen en zijn ook degelijk en goed afgewerkt:

Shinga Scamper S200 – 24 kilo is wel een tikje zwaar. Lage instap. 1000,-

 

Shinga Trotter: 21,5 kilo en verder goed. Kost 1000,-

 

 Heb je ook een goede tip over elektrische vouwfietsen? Meldt het dan hieronder!

One Response to Beste elektrische vouwfiets 20 inch
  1. Tsinova ook prima fieys


[begin]

Geef een reactie