Op Indiegogo staat weer eens een top-fietsje. Een elektrische vouwfiets met 20 inch wielen, voor 600 dollar + 200 dollar transport. Tesamen is dat 715 euro. Dat is een goede prijs. Hij heet de MATE. Het lastige met Indiegogo is altijd dat je de levertijd niet echt weet, en het wel eens heel lang kan duren. Dat gevaar heb je bij deze nauwelijks, omdat deze nu al beschikbaar is, en meteen geleverd kan worden. 

Het is een fiets uit Denemarken. Het verhaal erbij lijkt mij allemaal wel okee en goed. Een 20 inch vouwfiets is perfect. Iedereen kan er op, het is One size fits all, en het fietst nog redelijk goed door de iets grotere wielen (veel vouwfietsen zijn 16 inch, dat is eigenlijk net te klein). Het grote voordeel van een vouwfiets is dat het gratis in het Openbaar Vervoer meekan, en makkelijk in een boot of auto. Het vouwsysteem is heel gewoon, maar adequaat. Het totale gewicht is 22 kilo inclusief batterij, dat is redelijk. Blijft een tikje zwaar natuurlijk!

Het frame is van aluminium, er zitten disc brakes op (schijfremmen), en er zit voor- en achtervering op. Die vering had van mij niet per se gehoeven: dat kost namelijk extra voortgangs-energie, extra gewicht en het is fragieler. Aan de andere kant maakt dat beetje energie juist op een elektrische fiets niet zo heel veel uit, en het is wel comfortabeler. De banden zijn ook ietsje dikker dan normaal. Ook fijn. Er zit een Shimano derailleur op met 7 versnellingen, dat is vrij standaard. Verder ziet hij er best mooi uit, een beetje gewoontjes, dat wel.

Er zijn qua batterij en motor 3 opties. De prijs zal later wel hoger worden, maar waarschijnlijk niet zo hoog als hier wordt beweerd. Dat is een standaard Indiegogo truukje: enorme korting op de uiteindelijke prijs beloven, wat later eigenlijk wel meevalt. 2200 dollar is namelijk niet echt concurrerend meer te noemen.

goedkope elektrische vouwfiets 20 inch MATE

MATE elektrishce vouwfiets

Ebike20: ook een elektrische vouwfiets 20 inch

Ook een mooie goedkope elektrische vouwfiets van 20 inch is deze: http://www.ebike20.nl/ebike20-limited-edition.html. Mooier en een stuk lichter: 18,5 kilo. Zonder vering. Wat ik een voordeel vind.

Je zal dit model in de toekomst veel gaan zien, want dit is de ideale goedkope elektrische vouwfiets. Het maakt niet uit van welk merk, ze gaan allemaal ongeveer dit zelfde model maken. Let maar op. Deze is 975,- euro. Zie ons artikel beste elektrische vouwfiets.

goedkope elektrische vouwfiets 20 inch

 

Geef een reactie