Nou, eindelijk is-ie er dan! De ideale ebike, met alles erop-en-eraan, mooi en goedkoop. Hij staat op Kickstarter, dus dan moet je nu betalen en dan krijg je ‘m pas veel later. Maar dan heb je ‘m ook voor nog geen 700 euro (er komt ook nog 100,- bezorging bij). Dat zal binnenkort wel duurder worden. Dus sla je slag nu! Als je er tenminste maanden op kan wachten – januari 2019 denken ze nu. Het is de AM1 van Analog Motion uit Engeland. 

Wat is er dan allemaal zo goed aan die AM1, behalve de prijs? Nou, ten eerste ziet hij er uit als een hippe snelle fixie. Heel mooi dus. Je ziet eigenlijk niet dat hij elektrisch is. De batterij is een soort grote bidon. Ook al zo handig! Makkelijk afneembaar, zodat je ‘m binnen op kan laden. De motor zit in de achternaaf en is niet overdreven dik of zwaar. De hele fiets weegt maar 13,5 kilo! Dat is echt supergoed voor een elektrische fiets. Zelfs voor een normale fiets is dat lichtgewicht. Aluminium frame natuurlijk: kan dus ook niet roesten.

Een ander bonus-punt is dat er een dames-versie is (die heet AM1 STEP). Daar wordt namelijk veel om gevraagd, en die ziet er ook net zo mooi uit. Verkrijgbaar in een aantal goedgekozen mooie kleuren. Dit dames-frame heeft ook een totaal andere geometrie en is meer relaxed, hoger en rechtop, met een ander stuur.

 

Er zijn veel accessoires beschikbaar, zoals spatborden en dragertjes. Onze stuurdrager kan er ook op, en de ideale kettingbeschermer ook. Dat maakt zo’n topfiets helemaal af.

Er zitten geen versnellingen op: dat hoeft ook niet op een elektrische fiets, want dat is veel robuuster. Wat er niet op zit, kan ook niet kapot. Versnelling heb je niet echt nodig, tenminste niet op een begrensde fiets: boven de 25 km per uur stopt de ondersteuning. Dat is ook precies goed, want dan is het legaal in Nederland, hoef je ook geen helm op, heb je geen verzekering nodig en ook geen bromfietsplaatje. En het is natuurlijk veel veiliger, en bovendien gaat je batterij dan ook veel langer mee.

am1 goedkope ebike fixie

Er zitten knijpremmen op (okee, ik had zelf liever een terugtraprem gehad) maar op de duurdere versies zitten de betere schijfremmen. Qua motor-kracht en accu kan je kiezen uit twee versies: de Plus is wat sterker en die heeft ook een Power Boost (waarmee je de begrenzer even kan omzeilen). Als de batterij op is kun je gewoon verder fietsen – als een normale fiets. Hij wordt geleverd in een doos, en je kan ‘m in een paar minuten zelf monteren en rijklaar maken.

Kortom, De AM1 is een supertip! Zo hoort het wat ons betreft, over een paar jaar zijn alle fietsen zo: lichtgewicht, single-speed en goedkoop. Nu nog nergens te krijgen. Sla je slag, want dit wordt zoals gezegd gegarandeerd duurder, binnenkort. Hier te koop op Kickstarter.

am1 goedkope ebike fixie