Beetje een Hollands fenomeen, de BAKFIETS. Hier een behoorlijk groot succes, zeker in steden als Amsterdam. Voortkomend uit het idee dat twee kids + tasjes + boodschappen eigenlijk al niet meer te doen is, op een gewone fiets. Daar heb je tegenwoordig al zo’n zware MAMA-bike voor nodig. Dan maar een echte bakfiets. Maar wat is nu de beste lichte bakfiets?

Ze zijn namelijk vaak onhandelbaar groot en zwaar. In dit rijtje met beste bakfietsen zijn ze vaak wel ruim 40 kilo. En dat is nog niet eens elektrisch! Ook zijn ze best wel duur, 1700 euro –  da’s niet niks. De vraag is: kan dat niet goedkoper? En lichter? En slimmer? En leuker? En verder net zo goed? Ja dat kan: dat bewijst de Amerikaanse TAGA 2.0 die nu op Indiegogo staat.

Denken jullie: heb je HEM weer met z’n Indiegogo. Daar gaan wij toch niks bestellen! Moet je weer heel lang wachten zeker, en met rare verzendkosten en zo, en in Dollars – hoe moet dat dan? Inderdaad – gedoe, maar je kan ook gewoon wachten tot het model hier in Nederland verkocht gaat worden. Het vorige model van de TAGA is hier namelijk ook gewoon te koop, Nederland is tenslotte een belangrijke markt voor bakfietsen. De Amerikaanse fabrikant van Taga zorgt wel dat-ie hier ook te koop is. Dan is-ie tegen die tijd misschien wat duurder, en kost het 1000,- euro waarschijnlijk. Nou ja, da’s nog steeds supergoedkoop, voor een bakfiets.

Beste lichte bakfiets die ook nog goedkoop is: Taga 2.0

Okee, hij is dus goedkoop, met 800 dollar (plus 200 dollar verzendkosten waarschijnlijk). Je kan ‘m ook elektrisch krijgen, voor 600 dollar extra. Hij is met z’n 22 kilo extreem veel lichter dan die Nederlandse modellen. Hij is compacter. Leuker. Gezelliger. Met veel handige en leuke accesoires erbij. Hij is slimmer, het stuur is in twee aparte delen, dus het stuurt beter voor een driewieler. En je kan hem vrij eenvoudig demonteren en in een kofferbak van een auto vervoeren! Dat is echt uniek, hebben wij nog nooit gezien bij een bakfiets. Een bakfiets in Nederland is vaak groter dan die hele auto…

lichte bakfiets TAga

Wat ’n bak! Een bakfiets in een kofferbak!

 

Wij kunnen nu al zeggen dat de Taga 2.0 de beste lichte bakfiets is. Want het is de ENIGE lichte bakfiets…
Natuurlijk moet er nog wel een kettingbeschermer op!

beste lichte bakfiets - goedkoop

Geef een reactie