Nou ja, Top 10… we hebben een paar toppers gevonden, en we zullen deze blog regelmatig gaan aanvullen. Heb je tips, laat maar weten in de comments! Onderstaande goedkope goede regenjas is een enorme hit zo te zien. Dus doe je voordeel ermee! 

Deze kost maar 13 euro inclusief verzendkosten. Verzending duurt ongeveer een a twee weken. Zo’n regenjack moet natuurlijk wel ademen, anders zweet je helemaal weg. Goretex zou dan nog beter zijn, maar dat is erg duur en meestal zwaar, en je wil gewoon ook een goedkoop dun licht regenjack, voor erbij. Deze dus! Deze is namelijk ook van ademend materiaal (alhoewel nog steeds een beetje zweterig), winddicht, en verder met alles-erop-en-eraan. Ziet er ook best okee uit. Verkrijgbaar in allerlei maten, kleuren en uitvoeringen, dus ook zonder capuchon. Neem 3 a 4 maten groter dan in Europa, want dit zijn Chinese maten! Of check gewoon de maattabel. Hier kan je ‘m bestellen op AliExpress, of klik het plaatje:

regenjack windjack regenjas fiets

Een poncho kan natuurlijk ook, is ook wel handig op de fiets. 21 euro:

regenponcho

Die militaire poncho’s van 14 euro zijn trouwens ook best geinig:

goedkope militairen regenponcho

Heel goedkoop kan natuurlijk ook! Voor 4 euro heb je deze, hieronder, in allerlei kekke kleurtjes, en toch nog van een dikke en goede kwaliteit, dus geen wegwerp-rotzooi:

goedkope regenjas

Of dan dit fashionista stylish dingetje van 22 euro:

regenjas mode dames

En over fashion gesproken, ik vind deze van 14 euro dan toch ook bijzonder en mooi, het lijkt wel een striptekening(!):

regenjas mode doorzichtig goedkoop

Deze grappige regenjassen voor kinderen kosten maar 3 euro – heel leuk, en zo te zien behoorlijk populair:

regenjack voor de fiets en voor kinderen

Ik had in het verleden ook twee andere ademende regenjacks in China gekocht, onder andere deze hieronder, voor 30,- en die was ook al zo prima!

regenjack

In de ANWB-tests komen de goedkope regenjassen in Nederland – van bekende merken – er allemaal niet zo goed af. Dus dan kan je net zo goed deze Chinese dingen kopen: die zijn nog veel goedkoper, en net zo goed (of net zo slecht, ’t is maar hoe je het bekijkt). De enige regenjas die WEL goed was getest kost meteen 300 euro (Gore Bike Wear One 1985 GTX Shakedry). “300€?? Dat kost mn fiets nog geeneens….” zeggen ze dan. Die jas had overigens nog steeds wat lekkkage bij de stiknaad. En de beste goedkope was een AGU Passat van 50 euro maar die ademt niet eens! Daar zweet je helemaal in weg – ben je toch nog nat.

Tja.

Kom nog eens terug, of laat maar wat weten in de comments hieronder:

2 Responses to Beste regenjas voor de fiets Top 10
  1. Ik heb een regenjasje van de Xenos (15,- ?) en dat voldoet eigenlijk best wel goed… Ja, je zweet er best in, maar dat heb je dus met alle regenjassen. Misschien zou je zoiets als rainlegs moeten hebben… Ik wordt namelijk alleen aan de voorkant koud en nat als ik fiets terwijl de achterkant warm en zweterig jas. Misschien eens het achterpand strategisch vervangen door wat gaas oid…..

  2. Overigens heb ik ook een superlicht windjack van de Aldi.. dat weeg zo mogelijk nog minder en is nog kleiner.. Houdt regen minder tegen, maar ik zie regenjacks op de fiets ook meer als iets om me warm te houden dan droog.


[begin]

Geef een reactie