slot

We werken aan een lang artikel over het beste fietsslot, en zullen dat binnenkort hier op de website zetten. Maar eerst even een kleine tip: dit cijferslot is handig en heel goedkoop. Kost maar dik 2 euro, inclusief verzendkosten. Uit China uiteraard, dus je moet er wel 1 a 2 weken op wachten.

Een cijferslot is vooral handig als je een fiets deelt met iemand, omdat je dan geen gedoe hebt met het sleuteltje. Sleutel kwijtraken is ook geen probleem meer, dus ook op vakantie is dit erg handig (in je zwembroek rondlopen resulteert nogal vaak in het verlies van een fietssleuteltje, is de ervaring). En in grote steden waar de AirB&B alomtegenwoordig is, wordt het verhuren van je fietsje ook handiger met zo’n cijferslot.

Natuurlijk is dit niet zo’n enorm veilig slot: het is geen ART gekeurd ding. Maar het is wel lekker lichtgewicht, en lang genoeg om de fiets aan iets vast te maken. Want dat is erg belangrijk: maak je fiets in ieder geval ERGENS aan vast, anders kan de dief je fiets gewoon in een busje gooien en het slot later op z’n dooie gemakkie openmaken. Het is ook beter om ALTIJD twee sloten te gebruiken. Eén door het wiel en het frame, en één aan iets vast. Dat schrikt de fietsendief af, want dat is meer werk, en “verderop staan er toch nog zat met maar één slot”.

Verder kun je zulke cijfersloten nergens zo goedkoop vinden, en is dit een enorme verkoophit. Er zijn maar twee kleine nadelen aan dit cijferslot: ten eerste kan je de code zelf niet instellen. Dat kan op duurdere cijfersloten wel, en dat is natuurlijk ook heel erg handig. Ten tweede zit er geen houdertje of beugeltje bij. Wederom wel bij duurdere, en dat is ook wel handig.

Maar ja, voor die prijs… Je kan ‘m hier bestellen.

cijferslot voor de fiets

UPDATE ZOMER 2019: het allerbeste slot is de Belgische Sentinel op indiegogo. Je kan hem nu vooruit bestellen en dan heb je hem over een paar maanden in huis. Dit lijkt ons het allerbeste slot op dit moment. Er zit ook gps tracking in inclusief 3 jaar abonnement. Aan alles is gedacht bij dit slot. Neem de versie met de ketting. Update volgt als wij deze in huis hebben. 140,- euro.

Geef een reactie