Je wil je fiets ophangen aan de muur. Je hebt een mooi hip fietsje. Dus het staat schitterend in je interieur. Superhandig ook, want enorm ruimtebesparend. En je fiets wordt niet meer gejat. En hij staat ook nog lekker droog. Een win-win-win-win-situatie.

Dus je zoekt een mooie fietshanger of haak. Best wel moeilijk te vinden. Of heel duur. Uiteindelijk pak je een goedkope haak van de bouwmarkt. Maar er blijft iets wringen. Als die fiets er NIET hangt, dan moet die haak namelijk ook mooi zijn. Niet te gewoon. Iets opvallends. Iets kunstzinnigs.

Enter de trophy bike holder. In goed Nederlands zoiets als een jachttrofee fietshanger. Maar dat klinkt dan weer niet zo lekker. Prachtig ontwerp van outlineworks. Ze hebben een hert, een stier en een olifant. Gek trouwens, dat die olifant nog niet op de site staat. Je kan ook kiezen voor gestoffeerde stangen, dat is wat duurder. Wij vinden het een prachtig ontwerp in ieder geval. En redelijk geprijsd.

Of je pakt de Hunting Trophies Bicycle Rack van de Australische designer Andreas Schieger,  deel uit zijn serie “Upcycle Fetish.” Overduidelijk geïnspireerd op Pablo Picasso’s beroemde stierenkop van fietsonderdelen, in onze ogen een van de allermooiste objet trouvées ooit gemaakt. Of bijelkaar gevonden dan.

Hunting-Trophies-Bicycle-Racks-2

Hunting-Trophies-Bicycle-Racks-4

pbh-copy

Elephant-Trophy-Double-Bike-Holder-3