29 nov 2016
november 29, 2016

Warme handen op je fiets met handmoffen

2 reacties

Je kan natuurlijk handschoenen aandoen in deze vrieskou, maar op de fiets zijn er ook handmoffen / stuurwanten. Die zie je vaak op brommers. Ze zitten vast aan het stuur. Je hoeft ze niet aan- of uit te doen, je vergeet ze ook nooit, en je hoeft ze ook nergens op te bergen. Je handen blijven warm en droog.

We hebben eerder al de Cobrafist besproken, jaren geleden. Maar die zijn hier maar moeilijk te verkrijgen. Het kan ook veel goedkoper: de goedkoopste die we hebben kunnen vinden zijn maar een tientje: dat zijn deze Mokix bij K-Parts. Je kan er zonder handschoenen in, maar ook mét: da’s helemaal ultrawarm! Ze zijn universeel en waterdicht, voordelig en comfortabel gevoerd. Eenvoudig op het stuur te bevestigen, en ze kunnen de hele winterperiode blijven zitten. De handmoffen hebben ook een duim voor het bedienen van de stuurknoppen. Materiaal: Nylon, met gevoerde binnenzijde.

warme handen op de fiets met handmoffen

Er is in diezelfde winkel ook een luxere variant van hetzelfde merk Mokix, van bruin Skai-leer, maar deze heeft geen duimen. Die zijn 16,- en zien er zo uit:

handmoffen fiets

En voor 20,- heb je deze prachtige moffen ofwel handwarmers van Basil bij Athleteshop: een set handwarmers van kunstleder, met zachte binnenvoering. Eenvoudige bevestiging aan het stuur met klittenband en riempje. Ook zonder duim dus als je iets op je stuur moet bedienen moet je je hand wel uit de mof halen.

handmof handwarmer

Voor 20,- heb je ook deze handmoffenset bij brommerzaak de Helmspecialist.nl. Nier alleen voor brommers, want deze kun je ook op je fiets doen. Je kunt ze gewoon over je handremmen heen schuiven. Ze zijn donkerblauw en ze hebben refecterende strips.

handmoffenset

Bij de Online Fietsenwinkel met de typische naam onlinefietsonderdelenkopen.nl hebben ze voor zo’n 20 euro ook deze Cordo Baggies:

handmoffen fiets cordo baggies

Handmoffen, stuurmoffen, fietswanten, handwarmers?

Zulke dingen heten dus soms ook stuurmoffen. Bij Bol.com hebben ze bijvoorbeeld deze, ook van Basil, voor 27,-

stuurmoffen fiets

Wil je een wat fleurigere versie, met bloemetjes bijvoorbeeld? Dan zijn er deze Basil Stuurmof Blossom Roses – Zwart, voor 19,- ook bij athleteshop.nl:

handmoffen stuurmoffen

Of deze BASIL BLOSSOM ROSES handwarmers voor 20,- bij Rosebikes.nl:

handmoffen bloemetjes

Wil je nog veel wildere designs dan kan je terecht bij Pimpjefiets.nl. Voor iets van 35 euro hebben ze handmoffen met de meeste gekke prints, van cassettebandjes of gras tot koeienprint!

handmoffen met prints

Bij alle winkels hanteren ze verschillende bezorgkosten, dus check dat even voordat je bestelt. Kan best veel schelen! Daarom doen wij in onze shop de kettingbeschermers en stuurdragers altijd met gratis verzendkosten.

Goedkoop uit China, bij Aliexpress, inclusief verzendkosten kan ook: deze stuurwanten van GIYO voor 15 euro van wetsuitmateriaal, of deze gevoerde voor 11 euro. Je moet er wel een paar weken op wachten.

stuurwanten f

handmoffen stuurwanten fiets stuur

Heb je ook een goede tip over warme handen op de fiets? Meldt het dan hieronder!

2 Responses to Warme handen op je fiets met handmoffen
  1. hoe kan ik die mokix bij jullie bestellen en Pasen deze ook op een fiets met handremmen, zie het nergens staan nl.

  2. smart

    Te koop bij K-Parts, zie de link in het artikel. Er stond bij K=-Parts niet bij of het over handremmen heengaat, dus dat zou je even aan K-Parts moeten vragen.


[begin]

Geef een reactie