Dit is weer eens een revolutionair ding: een super-lichtgewicht fietsslot. Van textiel! Bij sloten is probleem nummer één namelijk altijd dat ze zo zwaar en onhandelbaar zijn. Heb je een mooi en slick lichtgewicht fietsje, van pak ‘m beet kilootje of 10, moet je er nog twee grote zware rammelende onhandige megasloten op meezeulen. Weg gewichtsvoordeel! Met dit super-high-tech textielen slot heb je dat probleem niet meer.

lichtgewicht fietsslot van textiel TEX-LOCK
lichtgewicht fietsslot van textiel TEX-LOCK

De TEX–LOCK staat nu op Kickstarter. Er zijn korte, lange en medium varianten, die tussen de 90 en 110 euro kosten. Exclusief transport. Dat is dan wel een beetje duur. En zoals altijd op Kickstarter – of vergelijkbare crowdfunding sites – moet je wel geduld hebben. Kan zomaar nog een jaar duren. Ze beloven nu augustus 2017, als leverdatum.

Lichtgewicht fietsslot dat niet rammelt

Het is allemaal van Duitse gründliche kwaliteit: de filmpjes en verhalen zien er allemaal zeer overtuigend uit. Kijk maar naar het filmpje hieronder, of alle andere filmpjes op Kickstarter. Het is door drie Duitse Dames ontwikkeld. Je schijnt het slot niet door te kunnen knippen, ook niet met zo’n enorme mega-tang, je kan het niet doorzagen, niet in brand steken of kapot hameren. Helemaal goed dus! Want het is dus wel nog steeds extreem lichtgewicht, het rammelt niet en je kan het makkelijk meenemen, in je tas of op je fiets.

Wij voorspellen een enorm succes voor deze TEX–LOCK. Helemaal als het te zijner tijd ook nog eens een ART-keur krijgt. Want een 4-sterren ART-slot is meestal nodig voor je verzekering. Sowieso geeft dat ART-keurmerk een soort van garantie dat het ook een echt goed slot is. Ik koop daarom alleen nog maar 3- of 4-sterren ART-sloten. Als ze dit keurmerk krijgen is het enige nadeel van de TEX-LOCK misschien alleen nog de prijs: 100 euro voor een slot… dat kan voor veel mensen toch nog wel een struikelblokje zijn.

lichtgewicht fietsslot van textiel TEX-LOCK

 

One Response to Lichtgewicht fietsslot van textiel: TEX–LOCK
  1. Honderd piek voor een slot zonder de garantie van het ART-keurmerk. Is zo een slot dus in plaats van de extra kosten van een fietsverzekering, zou men kunnen veronderstellen?

    Dat zware kreng van mij ben ik nu wel zat wanneer ik mij lekker laat maken door alles van dit wonder van textiel. Voor €60,- euro wil ik er aan. Kerstcadeautje dan maar?


[begin]

Geef een reactie