02 sep 2015
september 2, 2015

Probeer eens een elektrische fiets

0 reacties

Een elektrische fiets beschikt over een elektromotor die vaak in combinatie met spierkracht wordt aangedreven. De motor geeft extra ondersteuning tijdens het fietsen, waardoor fietsen met tegenwind of tegen een helling op gemakkelijker wordt. Dit is ideaal voor mensen die wat moeilijker vooruit komen op de fiets. Een elektrische fiets wordt ook wel een e-bike genoemd, een afkorting van de Engelse naam voor de fiets: electronic bike. De fiets heeft een sensor die meet hoe hard er moet worden getrapt. Dit signaal wordt doorgegeven aan de controler en de controler stuurt de motor aan op basis van het door jou ingestelde programma.

Nieuw of tweedehands?

Een elektrische fiets kan een uitkomst bieden voor mensen die graag fietsen maar niet (meer) zo behendig zijn op de fiets. Helaas is dit niet voor ieder budget mogelijk, want het aansschaffen van een elektrische fiets is een flinke uitgave. Je kunt daarom overwegen om een gebruikte elektrische fiets te kopen. Er worden op internet veel tweedehands elektrische fietsen aangeboden in allerlei soorten, maten en uitvoeringen. Het is daarom van belang om van tevoren na te gaan wat voor soort fiets je wilt. Dit maakt het zoeken een stuk gemakkelijker.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands elektrische fiets?

Je kunt al snel honderden euro’s besparen als je een tweedehands elektrische fiets koopt en daarom loont het om eens op internet rond te neuzen in het aanbod van tweedehands e-bikes. Koop nooit een fiets op het oog, maar maak altijd eerst een proefritje voordat je overgaat tot de koop. Een fiets kan er als nieuw uitzien, maar dat betekent nog niet dat alles werkt als je erop rijdt. Met een proefritje kun je de motor uitproberen op verschillende standen. Ook de remmen en het schakelsysteem kunnen worden getest tijdens het rijden. De meeste accu’s van elektronische fietsen zijn na een jaar of vijf versleten en aan vervanging toe. Een nieuwe accu kost tussen de €400,- en €500,- dus let ook op de staat van de accu en de leeftijd van de fiets.

Dit artikel werd u aangeboden door Fietsmarktplein.nl