De speed helm was vanaf januari 2017 al verplicht op de snelle ebike (pedelec). En per 1 juli 2017 moeten de pedelecs ook nog eens de rijweg op, en mogen ze niet meer op het fietspad. Reden te meer om die helm te gaan dragen! De certificaten voor helmen met de nieuwe NTA 8776 norm zijn inmiddels uitgereikt. Het wordt ook wel een E45-helm genoemd. Allemaal nog steeds een beetje onduidelijk, en maar een paar helmen hebben echt zo’n certificaat binnen. Cratoni en Bontrager waren de eerste merken met een officieel geschikte speed pedelec helm.

Eerste gecertificeerde speed helm e-bike pedelecDe Cratoni Vigor was een van de eerste gecertificeerde speed pedelec E45 helmen. Wel een beetje een ski-helm zeg, sodeju! Die hadden ze nog liggen zo te zien! Heb je ook nog maar 1 helmpje nodig, voor je fiets en je ski’s. Da’s dan wel weer een voordeel zullen we maar zeggen… kost iets van 200 euro.

Bontrager heeft het model Rally Mips. Zie hieronder. Deze twee helmen waren de eerste officieel geschikte voor gebruik op een speed pedelec en nu ook beschikbaar op de Nederlandse markt: de Bontrager kost iets van 130,-

bontrager rally mips speed peddle helm

Op de website van NEN staat een up-to-date overzicht van de uitgegeven certificaten, en een overzicht van veel gestelde vragen met betrekking tot NTA 8776 helmen. 

Wat is er bij een Pedelec speed helm anders dan bij een gewone fietshelm?

speed helm pedelec ebike verplicht nta 8776

Klik het plaatje voor een vergoting

speed helm pedelec ebike verplicht nta 8776

LAZER heeft inmiddels ook een speed pedelec helm

speed helm pedelec ebike verplicht nta 8776

Andere merken zoals ABUS, BBB Cycling, Mighty en MET zijn ook bezig met de nieuwe speed helm. Deze van MET, hierboven, ziet er ook leuk uit.

 

ABUS speed pedelec+ helm

Ook ABUS introduceert een speed helm die voldoet aan de nieuwe NTA 8776 norm voor speed pedelecs. De helm heeft een LED-achterlicht, geïntegreerde regenhoes en een magneet-kinsluiting. Deze helm is nu leverbaar en kost tussen de 90 en 140 euro. Let op de + achter Pedelec. De gewone Pedelec (zonder +) moet je niet hebben!

Achterop de ABUS Pedelec+ zit in die bovenste driehoek een achterlicht, en in die onderste driehoek een regenhoes

BBB Indra BHE-56 E-Bike helm (vanaf 125,-)

Deze is er ook met een geïntegreerde bril:

Giro Bexley MIPS City Fietshelm (200,-)

Specialized Ambush Comp Mtb Helmet 2019 (70,-)

Heb je ook een goeie nieuwe pedelec helm gevonden die voldoet aan de norm? Laat maar weten in de comments hieronder, dan zetten we ‘m erbij…

Geef een reactie