Sugru is fantastisch spul. Sympathiek bedrijf ook, kijk maar eens naar de website. Sugru is een soort lijm-klei, het plakt overal aan, en je kan het kneden tot elke vorm. Na een dag is het uitgehard tot flexibel rubber. Verkrijgbaar in een aantal slimgekozen kleuren, in handzame kleine verpakkingen. Top-uitvinding voor allerlei reparaties en “hacks” zoals zij dat graag noemen.

Ik heb bijvoorbeeld de bestekbakjes in mijn afwasmachine ermee gerepareerd, iPhone-snoertjes versterkt en een iPhone-houder aan het dashboard in mijn auto gefabriceerd.

Maar in dit filmpje (helaas niet mer publiek beschikbaar) gaan ze een even simpel als geniaal stapje verder: door magneten met Sugru aan allerlei dingen te plakken. Kijk, daar houden wij van: slimme betaalbare simpele hacks voor het dagelijks leven. Het voorbeeld met de lampjes op de fiets is treffend. Ik heb net ook zitten worstelen met de standaard-bevestiging van fietslampjes, en hoewel er niks eenvoudiger lijkt dan dat, was het in de praktijk toch nog onhandig, moeizaam gepriegel. En het gaat stuk. Enter deze Sugru-magneet-oplossing. We willen inderdaad gewoon de lampjes tegen de fiets gooien!

Meteen nog een tip: plak de ene magneet aan een iPhone-hoesje, en de andere op het dashboard van je auto!

Tip 2: De Neodymium magneten kan je ook voor een paar eruo per 20 in Chinese webwinkels kopen.

Via sploid.gizmodo.com

https://www.youtube.com/user/projectsugru

https://www.youtube.com/results?search_query=sugru+magnets

Geef een reactie