Dit is er eentje in de categorie Fietsgadgets, Veiligheid en Nieuws. Want nog niet eerder was het zo goedkoop en zo makkelijk om handsfree te kunnen telefoneren op de fiets. Het leven op de fiets wordt zo weer wat aangenamer, én veiliger.

Test: Handsfree bellen op de fiets met Bluetooth

Dit bluetooth audio ding is super! Gekocht in de Chinese webwinkel Focalprice.com. Maakt van jouw hoofdtelefoon een draadloze hoofdtelefoon. Sterker nog, maakt van elke gewone hoofdtelefoon een draadloze headset (met microfoon dus) zodat je er handsfree op de fiets mee kan bellen. Dus je plugt gewoon je favoriete hoofdtelefoon in, klipt ‘m aan je kleding – en klaar!

Telefoneren op de fietsDe microfoon zit op de clip die je overal aan je kleding bevestigen. Bovendien kan je ‘m thuis ook nog eens als draadloze audio-ontvanger gebruiken, aangesloten op elke versterker of setje powered speakers. Hifi-kwaliteit door de EDR. In de auto ook ideaal om draadloos mee te bellen via je auto-speakers, met een mini-jack-kabel. Of om de muziek van je iPhone draadloos naar je auto-speakers te sturen. En dat alles voor een tientje!

Er zit een oplaadbare batterij in, die je met het meegeleverde korte micro-USB-kabeltje overal op kan laden. Bluetooth is heel zuinig met energie. Dus hoe klein het ding ook is, de batterijduur zal wel meevallen.

Het ding lijkt precies op een iPod Shuffle, weet-je-nog, van vroeger, met dat clipje, maar dan van plastic. De controls zijn handig: langklik om aan- en uit te zetten, en volume en next / previous. Je kan zelfs spoelen (heet dat nog spoelen? scrubben? scrollen? Gebruikt toch niemand), met langklik-next. Rood lampje geeft aan dat er opgeladen wordt, gaat uit als-ie vol is, blauw lampje betekent AAN, audio feedback vertelt wat de status is, kortom, je hebt niet eens een handleiding nodig. Alles werkt meteen en intuïtief, het pairen met je telefoon is ook kipsimpel. Hij heet bij mij EB-601. Er kunnen 2 telefoons tegelijk mee gepaird worden.

En het kost dus maar een tientje! Inclusief verzendkosten, uit China nota bene, en het was er dit keer in 4 dagen, ongelofelijk maar waar. De wereld wordt steeds kleiner. Of is dit niet meer politiek correct? Nou ja, we worden toch allemaal Chinees binnenkort. Ik ga net als premier Rutte (Rutten?) de taal alvast maar leren. iiiiiii – arrrrrrr- saaaaan – thiuh – woeeeee (1-2-3-4-5)

Telefoneren op de fiets: Conclusie

Ongelofelijk, het werkt allemaal, het kost bijna niks, en het kan alles! 5 sterren!

Bluetooth audio handschoenen: talk to the hand

Tja, als het dan technisch gezien allemaal zo goed werkt, en ook nog eens zo goedkoop is, dan komen er natuurlijk nu ook dit soort geinige Bluetooth fietsgadgets: Wie heeft er nou nog handschoenen zonder Bluetooth? Ideaal voor op de fiets. Of voor op wintersport. Of voor gewoon.

Je tikt even tegen je muts om verder te kunnen mutsen – pardon, telefoneren op de fiets. Dit is natuurlijk gemáákt voor ons fietsende koude landje. Volgend jaar verplicht! Een boete als je nog zonder bluetooth fiets-belt. Mark my words…