Volvo staat natuurlijk bekend om zijn veiligheid en degelijkheid. Volvo heeft nu zijn naam verbonden aan Volvo Life Paint, een onzichtbare maar reflecterende spray. Die al bestond onder een andere naam. Er wordt beweerd dat dit de veiligheid van fietser verhoogd. Maar is dat wel zo?

Volvo Life Paint: de belofte

Volvo Life Paint: de ervaringen

Deze Amerikaan test het allemaal degelijk uit en komt tot de volgende conclusie: “Werkt het? Nou ja, nauwelijks, je kan net zo goed een witte jas aandoen”.

 

Conclusie

Het werkt dus nauwelijks, maar Volvo zegt er zelf het volgende over:

Volvo staat bekend om haar veilige auto’s. Onze missie is dan ook dat vanaf 2020 niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in of door een nieuwe Volvo! Met onze geavanceerde veiligheidsinnovaties komen we telkens een stap dichterbij dit doel te behalen. Om de zichtbaarheid van andere weggebruikers zoals voetgangers en fietsers te vergroten is er nu Volvo Life Paint.

The best way to survive a crash, is not to crash

Omdat niet alle auto’s op de Nederlandse wegen voorzien zijn van Volvo’s veiligheidssystemen is er Volvo Life Paint. Deze doorzichtige spray voor textiel reflecteert bij belichting in het donker. Door het gebruik van Volvo Life Paint kunnen voetgangers en fietsers zich eenvoudig beter zichtbaar maken. Vanaf 23 oktober, rond de ingang van de wintertijd, is Volvo Life Paint nu ook in Nederland bij uw Volvo-dealer verkrijgbaar voor € 14,95 per busje.