We vullen deze blog regelmatig aan met allerlei tips over de beste fietsbrillen en zonnebrillen. Allereerst deze supertip: een complete zonnebril-set voor 10 euro. In de set zitten 5 verwisselbare glazen, in allerlei kleuren (donker, licht, geel en blauw, allemaal met UV-bescherming) waarvan ook één Polaroid. Er zit verder een brede elastische nekband bij en een dun draagkoord. Het frame zelf is in 5 kleuren verkrijgbaar: wit, zwart, blauw, rood en multikleur. Een mooi etui, een dun draagzakje en een schoonmaakdoekje ontbreken ook niet. En als je een bril op sterkte draagt, is er de mogelijkheid om glazen op sterkte aan de binnenkant te bevestigen, in een speciaal daarvoor meegeleverd opklik-frame. Volgens ons is dit supercompleet en goed. En goedkoop. Niet voor niets een enorme hit op dit moment. Ideaal kadootje ook!

fietsbril zonnebril verwisselbare glazen

Het nieuwste van het nieuwste is de Photochromic zonnebril. Die wordt automatisch donkerder als er meer UV licht invalt. En lichter als het donkerder wordt. Het werkt echt! Best wel bijzonder vond ik. Het duurt eventjes voordat het glas zich aanpast van volledig transparant naar grijs, laten we zeggen iets van 10 seconden. Deze onderstaande brilset kost maar iets van 15,- en kan dat ook. Met drie verwisselbare glazen: een Polaroid, een photochromische en een gele nachtbril. Het nut van zo’n gele bril wordt wetenschappelijk nog wel betwist, maar veel gebruikers waarderen gele brillenglazen in de schemering of nacht, ook in de auto. Verder is er de mogelijkheid voor brillenglazen op sterkte, via een zogeheten myopia frame wat je erop kan klikken.

goedkope photochromic zonnebril voor de fiets goedkope photochromic zonnebril voor de fiets goedkope photochromic zonnebril voor de fiets

Wil je het helemaal supergoedkoop? Dan is er voor 1,30 euro ook deze onderstaande zonnebril van onbreekbaar plastic, in allerlei kleuren en uitvoeringen:

goedkope zonnebril voor de fiets

Verder zou het kunnen dat je alleen maar een veiligheidsbril wil, tegen stof en zo. Doe ik ook wel eens op de motor. Dan kun je ook onderstaande volledig transparante veiligheidsbril nemen, die kost maar een dikke euro inclusief verzendkosten:

transparante veiligheidsbril goedkoop

 

One Response to Fietsbril / zonnebril met verwisselbare glazen
  1. Weet je toevallig ook waar ik tegen niet al te veel kosten lenzen kan laten maken voor in zo’n myopia frame? Ik kan niet tegen (dag)lenzen, en moet dus wel een bril dragen.


[begin]

Geef een reactie