We hadden al eens een blog gewijd aan het Fiets Aan Muur-principe. Maar je moet dan wel een behoorlijk enorm stuk muur vrij hebben. Zero Gravity Racks heeft daar een aardige oplossing voor. Je hangt je fiets aan de muur, en het Rack tilt je fiets met pneumatische techniek horizontaal tegen het plafond. Bij je plafond heb je namelijk meestal wel wat meer ruimte vrij. Fiets staat niet meer in de weg, muur is ook weer redelijk vrij.

Fiets aan muur zonder kracht

Met die pneumatische techniek – dat is met luchtdruk – hoef je niks te tillen. Er zit ook geen motor in, dus is er totaal geen elektriciteit nodig en het werkt altijd. In Nederland hebben we de WheelyLift. Qua techniek vergelijkbaar. Die heeft alleen niet dat tegen-het-plafond-idee. Maar wel voor een ongeveer vergelijkbare prijs, en ook direct hier te koop. Dus je hoeft niet een jaar te wachten, want dat is toch wel een beetje een nadeel met die hippe Crowdfunder-sites als IndieGoGo en Kickstarter. Het gaat het toch nog best wel eens een keertje mis. Is onze ervaring.

fiets aan muur: zero gravity racks

Hier een filmpje waar het allemaal nog eens een keertje lekker uitgelegd wordt, op z’n indiegogo’s. Ook leuk en handig voor surfplanken, ski- en snowboards en zo.

Ze hebben allerlei hulpstukken om diverse andere dingen aan de drager te hangen. Die zijn allemaal apart te koop. Als je de fiets omlaag brengt wordt de gasveer vanzelf weer gecomprimeerd. Er zit een safety lock op, die moet je dan uitzetten en dan gaat het ding vanzelf weer naar boven. Als je die safety lock juist wel aanzet, blijft alles keurig op zijn plek en kan er ook niks per ongeluk omhoog of omlaag gaan.

De bedoeling is dat alles in januari 2017 klaar is. Dat is dan toch altijd maar weer even afwachten, of dat werkelijk gaat lukken. De prijs is supergoed: 130 dollar. Alhoewel daar voor ons – Outside The States – natuurlijk nog dikke transportkosten bij gaan komen.