Misschien is de Ping op dit moment wel de beste Fiets GPS. De Ping lijkt net iets beter en voordeliger dan andere oplossingen. We hadden al een een uitgebreid artikel geschreven over Anti-Diefstal-GPS-mogelijkheden voor je fiets of motor. Er zaten toen nog steeds wel wat nadelen aan. (UPDATE: lees ook het nieuwe artikel “Mini GPS tracker”)

Zoals zo vaak tegenwoordig is het ding nog niet te koop, maar kun je het alvast vooruit bestellen via een Crowdfunding website. In dit geval is dat weer eens Indiegogo. Daar hebben we al veel interessante dingen gevonden. Soms moet je er heel lang op wachten, soms gaan er andere dingen mis, vaak komen er ook nog wat transportkosten bij. Kortom: het is nogal een gedoetje, maar vaak zitten er wel briljante dingen bij.

Nu dus weer die Ping. Er zijn meerdere mogelijkheden om anti-diefstal GPS op je fiets te zetten. Met zo’n ding kun je je fiets snel terugvinden. Je kijkt op je smartphone gewoon waar je fiets is, op de kaart, in de bijbehorende app. Net als Find My iPhone. Het onderstaande plaatje geeft een aardig overzicht waarom de Ping beter is dan andere vergelijkbare oplossingen:

ping fiets GPS anti diefstal

Want zo makkelijk is het nou ook weer niet. Ten eerste moet er zowel GPS als Bluetooth opzitten. Want GPS is perfect voor de grove locatie, en Bluetooth heb je weer nodig voor de precieze locatie. Ook de GSM-chip stuurt lokatie door, dus op de Ping heb je 3 manieren van lokatie:

gps fiets anti diefstal

Het volgende probleem komt daar meteen uit voort: er zit dus een GSM ingebouwd. Dat is prima, maar dat werkt alleen met een abonnement. Want het is in pricipe gewoon een kleine mobiel, met een werkend SIM-kaartje erin. Bij Ping beloven ze dat het abonnement het eerste jaar helemaal gratis is, en daarna maar 46 USD per jaar (43 euro), oftewel Euro 3,60 per maand. Wereldwijd. Dat is te doen! Dit is voor het eerst dat we dit redelijk betaalbaar zien. Nederland zit ook bij deze prijs inbegrepen. Voor een tientje minder werkt het alleen in de VS.

Een ander probleem is de batterij. Je moet ‘m dus wel altijd opladen, net als je mobiel! Maar de Ping trekt niet zo veel stroom natuurlijk, dus je hoeft deze Ping niet zo vaak op te laden: dat hoeft maar 1x in de 3 maanden. Dat is ook te doen. Je krijgt een piep te horen als de batterij bijna op is.

De beste Fiets GPS

Volgens deze bovenstaande inzichten is de Ping dus de beste fiets GPS op dit moment. En de voordeligste, tenminste vergeleken met andere GPS trackers. Want er zijn ook trackers die alleen maar Bluetooth hebben: die zijn veel goedkoper, maar die hebben ook maar 10 meter bereik. Dat lijkt mij niet zo heel nuttig bij een fiets. Alhoewel het ook mogelijk is om via een community (zoals bij de Tile) een gratis wereldwijde dekking via Bluetooth te hebben. Maar dan moet er wel altijd een community-member in de buurt zijn!

Blijft over dat het alleen werkt in gebieden waar GSM-dekking is. Maar je kan er tegenwoordig vanuit gaan dat dat overal wel is. De dief kan verder mogelijk de Ping-chip vinden, en die gewoon weggooien. Goed en slim verbergen dus. De Ping is gelukkig waterdicht, dat moet ook wel op een fiets.

Tenslotte kost de Ping iets van 90 euro. Na een jaar is het abonnement 43 euro per jaar. Vooral bij een dure fiets, brommer, scooter of motor lijkt dit dan best wel een goede oplossing!

UPDATE: het blijkt dan ook inderdaad een succes te zijn. Ze hebben al ruim een miljoen dollar opgehaald aan vooruit-bestellingen. Je kan ‘m hier bestellen.

6 Responses to Is Ping is beste “Find My Bike” fiets-GPS?
  1. Waar kan ik Ping bestellen.
    Werkt Ping vanuit gereedschapstasje

  2. @Piet van Esch
    Heb je ondertussen eentje besteld? Wat zijn je bevindingen?

  3. GT005 Tracker 9/48v sim kaart zonder abonnement tot op 10meter nauwkeurig met vibratie allarm

  4. Begrijp iets niet. Op een GSM verbruikt BT nogal veel. Hoe kan dit apparaatje met zo’n klein batterijtje het zo lang uithouden?


[begin]

Geef een reactie