– UPDATE JUNI 2019 – Er zijn weer nieuwe ontwikkelingen in de anti-diefstal GPS tracker voor de fiets. We hadden al eerder blogs daarover geschreven, en verschillende GPS-trackers besproken, zoals de Ping en de Sherlock, of de Lock8 en de BitLock. Gave dingetjes allemaal, maar er zijn weer een hoop nieuwere en betere.

UPDATE ZOMER 2019: het beste fietsslot is de Belgische Sentinel (140,-), nu vooruit te bestellen op Indiegogo. Dan heb je hem over een paar maanden in huis (hopelijk). Er zit GPS tracking in, inclusief 3 jaar abonnement. Aan alles is gedacht bij dit slot. Er is ook een versie met insteek-ketting. Update volgt hier, als wij ‘m in huis hebben.

sentinel fietsslot met GPS

Voor een motor, auto, boot of elektrische fiets is het nu allemaal een stuk makkelijker, want daar zit een accu in. Je kunt een GPS tracker dan direct aansluiten op de accu, en zo is het stroomprobleem in ieder geval opgelost. Zo kun je dan eigenlijk vrij goedkope zendertjes vinden. Als je het in Nederland koopt dan heb je voor 60 euro al een compacte GPS-zender zoals deze Mini GPS tracker op vindmijterug.nl. Op die site staan sowieso veel goede andere GPS-oplossingen.

mini gps tracker

Maar zo’n vergelijkbaar ding kun je – als je durft – ook direct in China bij Aliexpress kopen voor 12,- of zoiets. Ze zijn er ook van andere merken, zoals deze Goome of anders deze waterdichte voor diezelfde supergoedkope prijs. Voor ongeveer een tientje dus! Daar kun je je geen buil aan vallen, gewoon proberen maar! Je kan dan gewoon eerst testen of het allemaal wel werkt en of het precies genoeg is. GPS is meestal niet zo heel precies, ongeveer op de 10 meter. Het wordt pas preciezer als je het combineert met Bluetooth. De beste systemen hebben dus een combinatie van GPS en Bluetooth. Maar dat hebben deze goedkope weer niet. En het zou kunnen dat ze op de 5 meter precies zijn, wat mogelijk wel voldoende is.

mini gps tracker

UPDATE: De nieuwste in 2019 is deze GPS tracker met grote batterij, waterdicht en met krachtige magneet:

Verder moet er natuurlijk een prepaid SIM-kaart bij. Zonder dat heb je er niks aan. Die moet je zelf aanschaffen, activeren en in je GPS-tracker zetten. (Tip: je moet meteen de sim-pincode eraf halen, want dat kun je in die GPS-tracker toch niet gebruiken.) De zender zal wat mobiele data gebruiken om zijn lokatie door te geven, maar afhankelijk van instellingen en van de provider kan dit echt heel goedkoop: laten we zeggen voor twee euro per maand of zoiets. Probleem opgelost! Overigens komt de e-sim er ook nog eens aan, dat is een sim zonder sim-kaartje, die kun je supermakkelijk activeren met login en password.

Maar voor een gewone niet-elektrische fiets moet je het probleem van de accu ook nog oplossen. Zo’n zender is eigenlijk gewoon een mobiel, en verbruikt dus best wel wat stroom. Je zal ‘m ook moeten opladen, en dat lijkt mij best lastig. Gedoe allemaal. Je moet in dat geval op zoek gaan naar een GPS tracker met een grote ingebouwde accu, oftewel GPS trackers with built in battery. Die in de link heeft een grote batterij, en kost 60,-. Of anders deze TK915 voor maar 40,-. Daar zit ook een grote batterij in. Geschikt voor een fiets dus, alhoewel het hele ding dan wel iets groter is. Door die dikke batterij.

UPDATE: De nieuwste in 2019 is deze GPS tracker met grote batterij, waterdicht en met krachtige magneet

mini gps tracker met batterij

Verder moet je ‘m in een fiets natuurlijk ook onzichtbaar kunnen verbergen. Hij moet dus eigenlijk toch wel klein zijn. En die kleine goedkope – die ik bovenaan noemde – hebben soms ook nog wel een batterij. Kan dus ook nog!

iTrakit nu op Indiegogo

Het nieuwste en beste systeem is de iTrakit en die staat nu op Indiegogo. Niet goedkoop (90,-), maar wel goed en compleet, en specifiek voor de fiets ontworpen. Inclusief SIM en abonnement voor het eerste jaar. Deze past met een slim systeem in de zitbuis en kan je er alleen met een speciale tool weer uithalen (meegeleverd). De batterij hoef je maar 1x per jaar op te laden. Uiteraard met een app. Het ding weegt in totaal nog geen 100 gram.

Welke GPS tracker heb jij?

Anyway, op dat soort dingen moet je dus allemaal letten. Laat maar weten in de comments hieronder welke jij hebt, en of die het goed doet. Wij zijn zeer benieuwd!

4 Responses to Mini GPS tracker: anti-diefstal voor de fiets
 1. zou het systeem dan eigenlijk met met een soort dinamo kunnen worden aangedreven?

 2. Ik heb mini gps GF-07 via ik meen Koopjedeal gekocht. Uitgeprobeerd met prepaid simkaart van Kpn en van AH mobiel.

  Werking: thuis de mini gps, maar ik zou bij de ene simkaart ca 400 m zuidoostelijk zijn en de andere van 500 m zuidelijk.

  Van de importeur een tweede exemplaar gehad (goede service) met mededeling dat als die ook niet goed werkte ik geld via Koopjedeal kon terugkrijgen.
  Ook dit exemplaar muntte uit door dezelfde hoge mate van onnauwkeurigheid

  Ik denk dat het apparaatje niet op gps werkt maar op zendmast locatie, of dat het niet de nieuwe locatiegegevens van de gps satellieten goed ontvangt (wijzigingen ik meen april 2019)

  Ik heb dit type gekocht omdat deze direct via usb continue gevoed kon worden in mijn 2CV’s (l
  Mooie maar lelijke eenden)

  Groeten en complimenten voor de UITSTEKENDE blogs!
  Herman

 3. Goedkope GPS trackers met simkaart zijn eigenlijk GSM trackers. Ze geven de locatie van de dichtstbijzijnde zendmast weer. Dus niet van de fiets. Beste tracker-simkaart: zie myprivatehotspot.com


[begin]

Geef een reactie